Poliittinen herääminen

31/03/2009

Isäni äitä (eli mummi) on sodan lopusta asti ollut aktiivinen demari (jos nyt muistan oikein). Vanhempani ovat käsittääkseni äänestäneet vähintäänkin kohtalaisen aktiivisesti, tosin heidän puoluekannoistaan en tiedä. Itse olen äänestänyt siitä asti, kun ikä riitti. Demareita olen tainnut minäkin aina äänestää. Kenties mummilta opittu.

Sen verran historiasta. Nykyhetkeen. Vähitellen, osittain ystävien jakamien uutisten perässä, aloin lueskelemaan Piraatipuolueen ja EFFI ry:n blogeja (linkkejä sivupalkissa). Molempia järjestöjä lähellä ovat kansalaisoikeudet. (Tekijänoikeuksien heikennys on myös Piraattipuolueen agendassa, mutta siitä kenties lisää myöhemmin.)  Asian tiimoilta on syytä huolestua: Lex nokia nyt taitaa olla uusin laki sarjassa päätöksiä, joilla romutetaan kansalaisoikeuksia. Lex nokia siis käytännössä poistaa kirjesalaisuuden sähköposteilta ja muulta elektroniselta viestinnältä.

Takaisin aiheeseen. Taisin tuossa kerätä lähes parikymmentä kannattajakorttia Piraattipuolueelle. En silti oikeastaan vielä erityisemmin poliittisesti aktivoitunut, vaikka kipinä kyllä löytyi. No, tässä yhteiskuntafilosofian luennolla sitten Olli-Pekka Moisio sitten jutteli siitä, miten minun ikäpolveltani oli jätetty kansalaiskasvatus ja muu vastaava aika pitkälti pois. Kun katson ympärilleni, tämä on uskottavaa. Kotona tuntui jotenkin selvältä, että äänestäminen on jotain, mitä kuuluu tehdä. Kavereideni piirissä se tuntuu joltain eksoottiselta oikulta. ”Ei sillä kuitenkaan mitään väliä ole”, sanoo ainakin joku. On tietenkin mahdollista, että kaveripiirissä väki peräti äänestää, mutta ainakaan politiikasta ei puhuta.

Minulle joka tapauksessa riitti. Riitti oikeuksien polkeminen ja sensuuri. Taidan pitää vähän ääntä itsestäni. Täm blogi riittäkööt toistaiseksi. Yritän vastustaa kiusausta mennä oikeasti mukaan politiikkaan; sitä on tarpeeksi tekemistä muutenkin, kiitoksia vaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: