Keskusteluista

12/04/2009

On olemassa tällainen hieno englanninkielinen termi kuin ”small talk”. Pitäisi höpistä jotain yhdentekevää ja olla seurallinen ja välttää kaikkea kiinnostavaa tai provosoivaa. Tylsäähän sellainen on. Lisäksi se on vaikeaa. Helpompi vaan pitää päänsä kiinni ja kuunnella. Olen kyllä yrittänyt rampata kaikenlaisissa kissanristiäisissä oppiakseni sellaista sosiaalisuutta, mutta ei ole vielä kunnolla tuloksia ainakaan minulle ilmennyt.

Ystävien tai perheenjäsenten kanssa pystyn ehkä small talkkia harrastamaan, tosin tuppaan kyllästymään ja aloittamaan jonkun mielekkään toiminnan. Ei kyseistä juttelun muotoa voi edes silloin kauhean kiinnostavana pitää.

Syvät keskustelut ovat, lähes aiheesta riippumatta, kiinnostavia. Syväksi taidan määritellä keskustelun, jossa joku kertoo, miten ajattelee, tai jossa opin jotain muuta kuin triviaa. Tällaiset keskustelut ovat valitettavasti aivan liian harvinaisia.

Mainokset

2 Responses to “Keskusteluista”

  1. Antti Says:

    Omasta mielestäni suomalaisessa kulttuurissa on hienoa se, että voidaan ystävän tai ystävien kanssa olla jossain tilanteessa hetki hiljaakin. Olen huomannut, että joitain ulkomaalaisia tämä ahdistaa. Heistä saattaa tuntua kiusalliselta, jos joku ei puhu koko ajan. Kuin asiat olisivat pielessä, jos joku ei ole koko ajan äänessä.

  2. Tommi Says:

    Päivää, Antti.

    Tosi on. Omasta puolestani pidän syviä keskusteluita hiljaisuutta mukavampina, mutta satunnainen höpötys tippuu hiljaisuuden alle mielyttävyydessä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: