Ottakaa kantaa kulttuurikysymyksiin

09/05/2009

Piraattipuolueen blogin kautta löysin otakantaa.fi – sivuston, jossa tavalliset pulliaiset saavat sanoa mielipiteensä erinäisistä lakiuudistuksista. Erityisesti minua kiinnostaa eräs kulttuuriin liittyvä kysely: http://otakantaa.fi/hanke.cfm?group=406&&id=57

Kehotan ihmisiä ottamaan kantaa. Seuraaviin asioihin minä kiinnitän huomiota: Kulttuuri on ideaalisesti jotain, mitä ihmiset tekevät itse. Piirtävät itse, laulavat, kirjoittavat ja soittavat itse toisilleen. Keskustelevat taiteesta ja tieteestä. Roolipelaavat (kyseisestä harrastuksesta minulla on toinen blogi).  Blogit ovat keskustelun muoto. Samoin on joskus, erityisesti kun luettua myös kommentoidaan ja käytetään itse muualla.

Kuluttaminen on toinen kulttuuriin kiinteästi liittyvä termi. Kaupalliset tahot kovasti ajavat ihmisiä kuluttamaan yhä enemmän ja enemmän, vieläpä niin kalliilla kuin mahdollista, jotta he saisivat rahat itselleen. Rahoja käytetään enemmän rahan hankkimiseen ja ehkä siinä sivussa vähän kulttuurituotantoakin avustetaan.

Kannattakaa ihmisläheistä, itse tehtyä kulttuuria. Tukekaa ilmaista kulttuuria.

Tukekaa myös vapaata kulttuuria. Vapaa kulttuuri tarkoittaa sitä, että ihmiset saavat rakentaa toistensa kehittämien ideoiden päälle ja saavat levittää omiaan sekä muiden ideoita. Vapaa kulttuuri tässä mielessä on hieman kiistanalaisempi asia, mutta varmasti ajattelemisen arvoinen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: