Töitä

05/06/2009

Sain kesäksi töitä Agoralta eli paikallisen yliopiston tietokone-puolelta. Tarkoitus olisi opiskella osittaisdifferentiaaliyhtälöiden a posteriori-approksimointia. Se on suurinpiirtein yhtä helppoa kuin miltä kuulostaa. Ainakin apua voi kysyä maailmanluokan professorilta, Sergey Repiniltä, joka on kotoisin itänaapurista ja on vierailevana professorina Jyväskylässä.

Sivuhuomiona sanoisin, että alan kirjallisuus on uskomattoman kallista. Sivuja kolmisensataa, sivun koko vähän alle A5-paperin, hinta päälle sata euroa. Toinen kirja noin 72 euroa. PDF yhtä kallis, tosin sellainen tuli ilmaiseksi ilmeisesti työsuhteen mukana. Kirjat eivät myöskään ole niitä kaikkein helppolukuisimpia. Hieman suuntaa materiaalin tasosta antaa tämä ilmainen lueontomuistiinpanoja sisältävä PDF, jonka Repin joskus kirjoitteli: http://www.math.uni-sb.de/ag/fuchs/Menupkte/SB01.pdf

Työn ohessa olen huomannut, että ei kukaan muukaan tiedä, mitä pitäisi tehdä. Vasta aloittaneista minulla taitaa olla selvin toimenkuva ja sekin lähinnä siksi, että kysyin Repiniltä jotain konkreettisia tehtäviä ja sain haluamani. Helppoja tehtäviä ne eivät ole, mutta tekemistä nyt kuitenkin.

Opetus: Maailma toimii purkalla. Erityisesti työpaikat vaikuttavat kovasti toimivan sillä periaatteella, että heitetään kasa ihmisiä työtilaan ja toivotaan, että he saavat jotain aikaan. En toistaiseksi usko metodin olevan kauhean fiksu. Hyvänä puolena on se, että ihmisiin tulee tutustuttua ainakin jossain määrin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: