Mutupedia?

28/02/2010

Idea tuli noin keskiyöllä Total Recall-elokuvan katsomisen jälkeen, joten sen on pakko olla hyvä.

Nyt on jo olemassa Wikipedia, johon halutaan virallista tietoa ja lähdeviittauksia. Lisäksi on olemassa Hikipedia (englanniksi Uncyclopedia), joka sisältää parodiaa Wikipediasta, joidenkin ihmisten huumorina pitämää materiaalia sekä joskus oikeasti hauskaa tavaraa (eli tekstiä, jota minä pidän huumorina).

Mutupedian konsepti olisi wiki, johon kirjoitetaan mielipidetekstejä, faktoja, huhuja, tornareita ja mitä ikinä. Suositeltavia ilmaisuja ovat muistaakseni, luulisin, kokemusteni mukaan, mielestäni, sekä vastaavat. Lähteiden käyttö kirjoittaessa ja niihin linkittäminen olisi epäkohteliasta ja myös epäsuotavaa. Jos Mutupediasta sattuisi löytämään jotain epätotta tietoa, niin oikea reaktio on kirjoittaa samaan artikkeliin vastine eli kommentti, jossa tuo mielipiteensä esiin.

Idea siis ei olisi tunkea artikkeleita täyteen väärää tietoa – Hikipedia on jo sitä varten. Ei sitä kukaan kyllä estäisikään. Kiinnostavaksi kokeilun tekisi osittain juuri se, että näkisi lopputuleman totuudenmukaisuuden. Olisiko se täynnä valheita ja huonoja vitsejä vai kohtalaisen totta tietoa ja teräviä mielipiteitä?

Nyt idea on vapautettu. Do with it as thou wilt.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: