Luonnontieteiden kandidaatti

22/06/2011

Olen virallisesti luonnontieteiden kandi – olin kai jo viime perjantaina tai sitä luokkaa. Tutkinto viivästyi vuoden tai pari, koska en saanut aikaiseksi tenttiä yhtä filosofian kurssia, ja kuukauden tai pari, koska minun kannati suorittaa kursseja vapauttaakseni matematiikan syventäviä tuleviin tutkintokokonaisuuksiin. Arvosana matematiikan aineopinnoista sekä tilastotieteen perusopinnoista on erinomainen ja filosofian perusopinnoista ainoastaan kiitettävä.

Yleisemmin: Matematiikan kandidaatti ainakin vaikuttaa oleellisesti hyödyttömältä tutkinnolta. Auttaako se työelämässä? Tuskin. Jos haluaisi vaihtaa yliopistoa tai pääainetta, niin ehkä siitä olisi apua. Lähinnä se vaikuttaa turhalta standardoinnin seuraamukselta.

Huomasin itselläni kiinnostavan asenteen: Tutkinnon suorittamiseen liittyi tunne siitä, että on tehnyt jotain pysyvää tai luotettavaa – on saavuttanut jotain. Kuitenkin aivopesu ja oppiminen (yliopiston nimelliset päätavoitteet opiskelijoiden suhteen) oli jo kauan sitten hoidettu. Niiden yhteydessä oikeasti jotain saavutin. Silti pyrin sitkeästi kiinnittämään merkitystä oleellisesti hyödyttömän paperilapun hakemiseen.

Maisterin tutkinnosta uupuu gradun viimeistely sekä nippu filosofian aineopintokursseja. Opintopisteitä on 302, joten niitä on jo kertynyt hyvä määrä jatko-opintoihinkin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: