Liikkuminen

19/03/2013

Miekkailun lopettamisen jälkeen olen käynyt yliopiston kuntopiirissä, kahvakuulaillut, ja satunnaisesti touhunnut muutakin. Kahvakuula tuntuu liian kevyeltä, mutta ranteissa pidettyjen nilkkapainojen kanssa saa treenin aikaan. Painavampi maksaisi vähintään 50 euroa, enkä ole vielä siihen panostanut. Ehkä myöhemmin, tai ehkä esitän sen lahjatoiveena jollekin joka lahjatoiveita kaipaa.

Kävin kerran luistelemassa. Ei ollut vaikeaa peruskoulutraumoista ja liian isoista luistimista huolimatta, mutta ei myöskään erityisen innostavaa.

Olen yliopistossa käynyt äänenkäytön kurssia, joka keskittyy aika paljon hengityksen luonnollistamiseen ja kaikenlaisen jännityksen havaitsemiseen ja sitä kautta lieventämiseen.

Tästä tuli ylipäätänsä mieleen kaksi merkitystä fyysiselle taitavuudelle. Toisaalta voi puhua suorituskyvystä, eli vaikkapa lihaskunnosta ja taipuisuudesta, ja toisaalta myös oman kehon tuntemisesta ja havainnoinnista. Joskus tuntuu, että vain ensimmäisestä puhutaan, kenties siksi että sitä pystyy mittaamaan ja havainnoimaan helposti. Pidän molempia hyödyllisinä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: