Ruotsista opittua

11/05/2013

Tukholmassa majoituimme Zinkensdamm-hostellissa. Hostelli muodostaa ympyrän, jonka keskellä on sisäpiha. Ympyrässä on paljon yksisuuntaisia ovia. Riippuen avainkortista ympyrää voi joko kiertää vain yhteen suuntaan, tai noin neljännekseen sitä ei pääse lainkaan sisälle. Sisäpihalle johtaa ovia, joita käyttäessä pääsee liikkumaan vapaammin, sikäli kuin ovet ovat lukitsemattomia.

Metroilla liikkumisesta

Metrolla on helppoa liikkua paikasta toiseen ilman mitään tuntua välimatkasta. Tästä seuraa oudon sirpaloitunut maailmankuva – pari saareketta, joiden välillä voi taianomaisesti siirtyä metron avulla.

Institut Mittag-Leffler

Erittäin pramea paikka. Kullattuja esineitä, suuria muotokuvia, kalliin näköisiä huonekaluja. Näyttää pieneltä linnalta. Sisältää runsaasti matemattisia aikakausjulkaisuita (journal), alkaen brittien Philosophical transactions of the Royal society-julkaisuista ja jatkaen nykypäivään asti.

Ruoasta eli suolasta

Kaikkialla oli laitettu paljon suolaa. Perinteinen ruoka näytti olevan kalaa suolakeitossa. Söimme myös linssejä suolakeitossa, peruna-suolakeittoa, minä söin sieni-suolakeittoa, ja niin edelleen. LEvitteitä oli saatavissa vähärasvaisina ja runsassuolaisina versioina, mutta runsasrasvaiset tai vähäsuolaiset eivät olleet muodissa. (Mikä ajatus on vähärasvaisessa levitteessä?)

Kunnon ruisleipää löytyi tietenkin hyvin harvoin. Yllättäen myöskään kunnon purkkaa, eli ksylitolia luokkaa 2/3 koostumuksesta, ei löytynyt lainkaan. 3/10 taisi olla paras jota löytyi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: